5 березня 2015 р.

ЇМ У ВІКАХ СУДИЛОСЯ БЕЗСМЕРТЯ



Герої України не вмирають,
У пам’яті завжди вони живуть.
Птахами їхні душі відлітають,
І з неба дивляться на нас вони, мабуть.
                                           Едуард Гром «Погляд з неба»

  Небесна Сотня - це наш біль і наша гордість, це наші сльози і наш душевний щем вдячності за все, що вони зробили для нас. Та ця пам'ять і ці почуття будуть тільки відчуттями, якщо ми не плекатимемо щодня, допоки б'ються наші серця, плоди, гідні висоти подвигу Героїв Майдану.
  Їх назвали Небесною Сотнею – українців, які загинули в Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській. Полягли за честь, за волю, за право бути Українцями і за свою Батьківщину. Героїчна Сотня, зробивши перший крок, журавлиним ключем полинула у вирій вічності, ставши нашими Ангелами-Охоронцями на небі. Світла та вічна пам'ять воїнам, які віддали життя за Україну.
   

 Вшановуючи пам'ять Героїв Майдану, у cелі Улашківці біля бігборду Небесній Сотні проведено мітинг-реквієм.
   Громада села  зібралась на  поминальне Богослужіння за упокій душ « Героїв Небесної Сотні» , яке  відправив місцевий парох о.Ігор-Іван Лесюк церкви Собору Пресвятої Богородиці. Всі присутні склали спільну молитву за Україну. До громади села звернувся сільський голова Володимир Дерій словами: «Ми не маємо права забути, що  Герої Небесної Сотні дали нам можливість жити вільно, будувати нову країну, і ми в неоплатному боргу перед ними. Вони загинули, щоб ми жили. І найменше, що ми можемо зробити – це забезпечити те, щоб їх жертва не була марною та те, щоб подібне більше ніколи не повторилось».
   Хвилиною мовчання пом’янули  Героїв Небесної Сотні, а також всіх героїв, які не вернулись з АТО.
Терпко звучала пісня «Плине кача», що стала гімном «Небесної Сотні».
  Юні читачі бібліотеки Урбан Христина та Козак Віталіна прочитали патріотичні вірші присвячені подіям того часу, про долі Героїв, які в мирний час віддали своє життя за вільну, незалежну Україну
 А у   бібліотеці-філії  підготовлено  інформаційну викладку літератури  « Пам’яті  «Небесній Сотні».

Немає коментарів:

Дописати коментар